Shapewear är en sådan där grej som alltid har funnits och alltid kommer att finnas. Exempel på moderna shapewear hittar du här: https://www.feminint.se/shapeweargordel

Back in the day så använde man sig av korsetter och krinoliner för att förändra kroppen till idealet som rådde för stunden. I dagsläget är shapewear nästan synonymt med Spanx, men det finns många andra märken som också gör formande underkläder i hög kvalitet. Populärast just nu är lite sexigare shapewear som formar lätt för en sexig och naturlig look – med lite extra. Shapingtrosor som håller in magen är mest populärt, men det finns även många fina underklänningar, bodys och annat. Det finns även hårdare och mjukare shaping, det går fortfarande att hitta shapewear som verkligen håller in och formar dramatiskt – men som andas betydligt bättre än det gjorde för bara några år sedan. 

Vad vi mest vill dölja är just magen, men ett mer heltäckande alternativ jämnar ut mer så att man inte riskerar att få valkar precis där shapen slutar. Många shapewear har papperstunna kanter för att dölja sig bra under kläderna. Trosor och bodys har ofta nån slags öppning i grenen så att man kan utföra toalettbesök utan att behöva krångla på och av sig shapewear.

Det är kul att titta på förändringen genom tiderna med just shapewear – för vår önskan att se annorlunda ut är en evig kamp som vi sannolikt aldrig kommer ifrån. Men i modern tid handlar det till mycket större grad om att det är vi själva som vill ändra hur vi ser ut för vår skull – och inte i lika hög grad för att det är så man ska se ut. Men visst, modets nycker är svåra att komma ifrån – oavsett om det gäller shapewear eller axelvaddar.

Snygga shapewear!
Märkt på: