Det har faktiskt mindre betydelse huruvida du är en erfaren stafettläkare eller ny till det här med att jobba på bemanning. Det finns vissa åtgärder som du kan vidta för att lägga en bra grund för framgång och bättre förbereda dig för ditt nästa uppdrag. I de flesta fall kommer du komma till en ny arbetsplats med nya kollegor och därför är det viktigt att göra ett gott första intryck. Detta samtidigt som du försöker ta dig igenom dina första veckor på det nya jobbet.

För att hjälpa dig att få en bra start har vi tagit fram en lista med enkla men effektiva knep. Läs vidare för att ta del av dessa!

3 knep som hjälper dig till en bättre start som stafettläkare

När du är ny som stafettläkare bör du tänka på att:

  • Ta reda på lite information om din nya uppdragsgivare. Precis som vid vilken anställning som helst kan du ha en fördel om du tar reda på lite information om den nya uppdragsgivaren. Du har förmodligen fått lite sådan av din kontaktperson på bemanningsföretaget, men det finns ofta mer information som du kan tillskansa dig på egen hand. Detta bör du göra innan du för första gången sätter fot på den nya arbetsplatsen. Så surfa in på uppdragsgivarens webbplats för att försöka lära dig lite mer om dem, deras värdegrund och lokaler samt de kollegor som du kommer jobba med framöver.
  • Introducera dig och ta dina medarbetares kontaktuppgifter. För att ditt uppdrag som stafettläkare ska bli lyckat är det viktigt att du etablerar en bra kontakt med din chef och dina medarbetare. Detta kan du enklast göra genom att samla på dig kontaktinformation till respektive kollega i samband med att du introducerar dig för dem. På så vis kan du också bryta isen och enklare komma in på arbetsplatsen redan på din första dag på uppdraget.
  • Ta anteckningar i samband med dina första skift. Oavsett hur din tidigare arbetslivserfarenhet ser ut är det viktigt att du tar anteckningar när du jobbar dina första skift. Du kommer nämligen att exponeras för ett rejält informationsflöde och det kommer därför vara svårt att minnas allt om du inte antecknar informationen.
Så lyckas du som stafettläkare med ditt nya uppdrag