En marknadsföringsstrategi är processen att identifiera hur du ska nå din målgrupp. Denna plan kan inkludera traditionella och digitala kanaler samt mobilappar. Den bör beskriva vad ditt företag erbjuder dina kunder och hur det ska marknadsföras till dem.

Intresserad av extra läsning? Prova den här webbplatsen.

Nedan följer fyra grundläggande komponenter i en marknadsföringsstrategi. De hjälper dig att skapa en effektiv marknadsföringsplan.

För att utveckla en marknadsföringsstrategi är det viktigt att fastställa din nuvarande affärssituation. Uppfyller ditt företag sina intäktsmål? Om inte kan du överväga att expandera till nya marknader eller skala upp din befintliga verksamhet. En marknadsföringsplan kommer dock inte att förändra ditt företag om dina säljare inte är utbildade och motiverade. Under processen bör du gå igenom din affärsplan och aktuella datarapporter för att förstå var dina styrkor och svagheter finns.

Den sociala miljön i ditt företag spelar också en viktig roll för marknadsföringen. Du bör ta hänsyn till din målgrupps trosuppfattningar och praxis. Du kan segmentera din marknad efter land, region och delstat. Du kan sedan ytterligare dela upp din målgrupp efter stad, stadsdel eller postnummer. På så sätt kan du förstå deras motivationer och behov och utveckla en effektivare marknadsföringsstrategi.

Hur man skriver ett pressmeddelande

Pressmeddelanden är en form av offentlig kommunikation. De är avsedda att informera media om en specifik händelse, nyhet eller annat tillkännagivande. De betraktas som den primära informationskällan. Som sådana används de av olika nyhetsmedier. Förutom av nyhetsmedierna används pressmeddelanden också av PR-specialister för att få exponering för sitt företag.

Du kan också göra ditt pressmeddelande nyhetsvärdigt genom att lyfta fram en prestation eller en personlig berättelse om författaren. Människor gillar att läsa historier om människor som har övervunnit utmaningar och når framgång. Jane Does release är ett utmärkt exempel på en sådan berättelse. Den fungerar som en utmärkt övergång till berättelser om utbildning i området. Eftersom redaktörer är överväldigade av pressmeddelanden kommer en berättelse av mänskligt intresse att få deras uppmärksamhet.

Stora företag ger ofta ut pressmeddelanden för att tillkännage nyanställningar. Dessa tillkännagivanden innehåller biografiska uppgifter om den nyanställde samt ett foto. Exempel på stora företag som ger ut pressmeddelanden är JPMorgan Chase och AB InBev. Ett annat exempel på ett företag som gör nyheter på detta sätt är utnämningen av en ny vd. Nyligen tog Indiens rikaste kvinna över ledningen för ett börsnoterat indiskt IT-företag, HCL Technologies.

Att skriva ett pressmeddelande är något helt annat än att skriva de flesta andra typer av texter. Medan de flesta berättelser byggs upp till ett klimax börjar ett pressmeddelande med en huvudpunkt och lägger till detaljer när de blir viktigare.

Fyra grundläggande komponenter i en marknadsföringsstrategi