Termen fyrhjulsdrift används ofta för att beskriva en bil som har tre eller fler hjul i varje ände av bilen. Det spelar ingen roll vilken typ av fyrhjulsdrift du äger, summan av kardemumman är att du behöver veta hur man kör ett fyrhjulsdrivet fordon säkert och njuta av dig själv under körning.

Det är viktigt att alltid veta hur många däck du har på din bil. Du bör alltid använda bilens manual för att kontrollera detta. Antalet däck per sida kommer att placeras på sidan av den främre stänkskärmen nära däcktemperaturmätaren. Det bör vara två däck per sida och detta kan variera från bil till bil. Du kan hitta däcknummer på sidan av fendrar genom att dra upp din streck. Använd sedan handen för att peka på sidan av den skärm du vill undersöka. Du bör kunna komma till fender utan att behöva ta bort hela fender. Du bör kunna se däcknummer på vänster sida av fendern. Om du inte hittar siffrorna, titta under stänkskärmen.

Om du är osäker på var siffrorna är, kan du använda bilens främre fender för att flytta fingrarna så att du kan hitta dem. Du bör enkelt kunna se siffrorna på sidan av fender. Ett bra ställe att börja är toppen av däcket. När du letar efter däcknummer, bör du också vara uppmärksam på däcktrycket. Om däcktrycket är lågt, bör du vara noga med att inte få för mycket luft i den genom att sätta större däck på den. Lufttrycket bör alltid kontrolleras innan däckbytet ändras. Lufttrycket påverkar också hur din bil hanterar.

Se alltid till att vattnet i bilens kylare inte ligger över den nivå som den är utformad för att hantera. Om du inte kan undvika detta, åtminstone se till att vattennivåerna inte är för höga. Se alltid till att alla vätskor är korrekt servade. Detta inkluderar vätskenivåerna i bromsen och kylsystemet. Att hålla dessa vätskor toppad av hjälper din bil har större stoppkraft och mindre bränsleförbrukning.

Däcktrycket

Kom alltid ihåg att kontrollera däcktrycket. Du bör behöva lägga till en halv tank per varje 50 kilometer av körning. Dina däck bör alltid kontrolleras före körning och i kallare väder, bör de tömmas innan du kör för att förhindra förlust av dragkraft och ökat slitage på däck. Även om du använder ett däck som har en större diameter än en vanlig storlek, är det fortfarande rekommenderat att du kontrollerar vikten av däcket och om det är säkert för din bil. Tänk på att du inte kommer att kunna gå runt den när du lägger till eller tar bort däck. Om det är för stort, bör du aldrig försöka sätta ett däck på den. Du bör alltid komma ihåg att lämna tillräckligt med utrymme i bilen. Om du har gott om plats i bilen, bör du lägga till några extra däck. När du lägger däck, alltid se till att du har tillräckligt med utrymme för att göra det. Vissa människor kan märka en skillnad mellan däck som används i samma bil.

Kom ihåg att en bil som har fyra hjul i ryggen kommer att ha mer grepp. En bil med fyra däck på baksidan brukar bli en bättre hantering bil. Du bör alltid veta hur många inches dina däck är från marken. Detta ger dig en korrekt känsla för hur mycket grepp en bil har.

För mer om fordon och däck besök denna sida transportpunkten.se.

Hur man kör ett fyrhjulsdrivet fordon säkert