En surfresa är något som står med på mångas önskelista. Att lära sig grunderna i att surfa eller utveckla sina kunskaper ytterligare samtidigt som man får skönt häng i härliga miljöer på köpet kan vara anledningen till detta. Vanliga resmål är bland annat Bali, Costa Rica, Sri Lanka och Portugal som alla kan skylta med vågor för alla sorters surfare och vackra omgivningar.

Surfing är ett intresse som ständigt växer och som nu också fått en plats i de olympiska sommarspelen år 2020. Däremot är det få som vill begränsa surfing till endast en sport utan snarare en livsstil som handlar om att leva livet till fullo. Känslan av att ta den första riktiga vågen är obeskrivlig och något som gjort det vanligt för många att sälja sina ägodelar för att bo i en surfbuss och resa världen över i jakten efter de perfekta vågorna.

Vägen till vågorna

Vid en surfresa är det viktigt att förbereda sig ordentligt för att få ut så mycket som möjligt av resan. Detta kan handla om att bygga upp styrka både i överkroppen, underkroppen och bålen. Även att öva på sina takeoffs, vilket är själva hoppet där man går från liggande position till stående i ett svep. För detta behövs ingen bräda utan det kan också övas in utifrån ett markerat område på golvet. Även att vänja sig vid vattnet kan vara en fördel och många får därför tipset att ge sig ut till närmsta sjö eller hav innan resan för att skapa sig en vattenvana. Även om allt detta är något som de entusiastiska instruktörerna går igenom på själva resan kan det fortfarande vara smart att lägga tid på detta innan man börjar sin resa mot att bli ett surfproffs.

Andra saker som kan vara bra att ha i åtanke vid en surfresa handlar om försöka förstå och lära sig surftermer. Även om detta också är något som instruktörerna delar med sig av ger detta dig själv ett försprång och mer tid till att faktiskt öva när du är väl är på plats bland vågorna. När det är dags att ge sig ut i vattnet är tålamod din bästa vän. Glöm inte att det kan ta tid innan man hittar sin balans och den rätta känslan och att man förmodligen kommer trilla i oräkneligt många gånger. Känslan, däremot, när man väl blir ett med havet gör det hela värt det.

Drömmen om en surfresa
Märkt på: