Många människor som kör gör det eftersom de njuta av fysisk aktivitet, medan andra gör det av hälsoskäl. I båda fallen finns det specifika typer av löparskor att tänka på. Naturligtvis finns det många olika skor där ute, men de största skillnaderna mellan dem är det stöd som tillhandahålls, och de material som utgör skon.

En av de stora frågorna med de flesta löparskor är det stöd som erbjuds av hälen och framfoten. Ett antal löparskor har en vampyr eller en rem som sitter mellan hälen och framfoten. Dessa enheter ger stöd för foten när du kör. Men några modeller på marknaden har nu utbytbara remmar som kan läggas till eller tas bort vid ett möte. Om du är i god form, kan du vara nöjd med en sko som innehåller mitten av sulan och framfoten båge stöder. Medan dessa typer av skor erbjuder bra stöd, vissa löpare tycker att detta är alltför restriktiv. Om du kan komma runt de frågor som kommer med att ha för mycket stöd, kommer du förmodligen hitta en sko som kommer att kunna fungera bra för dig.

Passformen är viktig

Löparskor för att ta itu med medicinska tillstånd såsom artros och knä artrit bör innehålla någon typ av stöd. Det finns också modeller tillgängliga som har någon form av ortos infoga. Dessa produkter bidrar till att mjuka upp foten när den går. Komprimering är också en annan funktion som är tillgänglig för ett antal löparskor. Emellertid, de material som används i många av dessa skor kan göra kompression mindre effektiva. Löparskor är utformade för att ge tillräckligt stöd för benen, men bör inte presentera en känsla av begränsning. Den bästa skon för en löpare kropp bör ge fullt stöd utan att bli restriktiv. Kompressionsområden blir mer av fokus på löparskor. Därför, om du kör med ett brett utbud för fötterna, kommer du vill välja en sko som har tillräckligt med platser för din båge, eller som har rätt passform. De flesta människor tycker att en bättre passform hjälper till att undvika problem när du kör.

Det är en bra idé att titta på ett antal märken för att avgöra vilken som fungerar bäst för dig. Ofta finns det tillverkare som erbjuder ett brett utbud av modeller att välja mellan. Du kommer att vilja titta på de olika funktionerna och det stöd som tillhandahålls av varje.

Du bör alltid få din läkare att hjälpa dig att välja en ny sko. Löparskor kan påverka ditt medicinska tillstånd, och de kan påverka hur bra du kör. Så, Det är klokt att rådgöra med din läkare innan du startar någon form av kör program.

Detta är en bra sida fitnessfokus.se om träning.

Väljer ett par bra löparskor