För alla som aldrig har tagit surflektioner eller surfat på en strand innan, är det en bra idé att få lite erfarenhet innan du försöker ta lektioner på en surfskola. Första gången som du surfar på egen hand kommer förmodligen att vara svårast men om du är en stark simmare och har fått lära sig några grundläggande saker om surfing och hur det är på stranden, då blir det mycket lättare att göra det till slutet av lektionen.

Om du inte kan simma, är det bästa stället att lära sig grundläggande färdigheter vid en pool med en badvakt. Du bör också kunna nå väggen för att göra några av de grundläggande knep, såsom simtag och undervattens kullerbyttor. När du är i vattnet, kommer det att finnas tillfällen när du måste hålla dig flytande medan en stor våg tar dig ner. Du vill inte gå upp ur vattnet innan du lär dig att simma för om du måste stanna i vattnet för länge kan du drunkna. Du kommer att kunna lära dig att simma om du fortsätter att göra trick och göra dem under vattnet på olika platser.

Du kan också behöva hjälp med våtdräkter. Du kan få ett bra köp av dem på en surf butik, några andra redskap som går med det och en bra uppsättning våtdräkter som du kan hyra från ett företag som erbjuder vattensporter. Du kan hyra några olika tills du får en känsla för vad du behöver ha för den typ av surf som du kommer att ta lektioner i.

Ta hjälp av en instruktör

Några grunderna som du bör lära dig handlar om själva surfen och sanden som du befinner dig i. De är båda mycket viktiga eftersom de kommer att påverka dig när du är i vattnet. Det är mycket lättare att skydda dig från vattnet när du förstår vilken typ av väder som du kommer att få i vattnet. Det är viktigt att ta surf lektioner från någon som känner till vattnet mycket väl eftersom detta inte är något som du vill börja surfa utan att veta mycket om. Surf skolor som erbjuder lektioner kan ge dig en hel del bra tips och tricks som hjälper dig att göra alla de trick som du vill göra. Det är alltid trevligt att lära av någon som har gått igenom samma saker som du går igenom, oavsett om det är att få in surfing eller en lektion vid en pool. Om du inte kan få en instruktör att komma ut till ditt hem, kan du alltid hyra dem för att komma ut till ditt hus för lektioner om du inte kan hitta en lokalt. Du kan få några lektioner från någon som bor lite längre bort än där du bor och du kan gå själv om du behöver. Instruktören kommer att lära dig allt du behöver veta och du kommer att vara beredd på nästa lektion som du kommer att ta. Att ta lektioner är verkligen lätt när du har alla grunderna ner och grunderna för att dra nytta av enkla saker och göra trick. Du kommer att kunna göra en hel del mer med en surf lektion än du tror.

Detta är en bra sida mtbtraning.se om träning.

Surflektioner – lära sig grunderna