Den största skillnaden mellan ett tråkigt badrum och en bländande en är rätt belysning. Med rätt ljus kan ett badrum vara både välkomnande och lugnande, även om du inte mår särskilt bra. Det finns många typer av armaturer att välja mellan och det är viktigt att tänka på hur mycket ljus du behöver i rummet.

I ett traditionellt badrum, kan du hitta två eller tre ljuskällor i badrummet. I mitten av rummet kommer att vara en ljuskälla som en ljuskrona eller bordslampa. Detta används ofta för den dagliga bad nödvändigheter men kommer inte att ge dig tillräckligt med ljus för att läsa i sängen. Istället kanske du vill använda en fåfänga-typ ljus som är ljusare och möjliggör mer av en läsupplevelse.

Ett annat belysningsalternativ som du kanske vill överväga är en lampa som projicerar ljus direkt på ett bord. Dessa typer av lampor kan lägga till extra ljus till ett stort område utan en stor uppgift. Genom att placera lampan på ett bord, kommer du inte bara spara dig besväret med att ta en paus från läsning för att fixa ljuset, men du kommer också att spara på elräkningen genom att använda lampan eftersom den använder mindre energi än en traditionell glödlampa.

Taklampa eller armaturer

Om du letar efter lite mer ljus, kan du placera några hängen eller speglar på golvet bredvid din dörr. De kommer också att lägga till en illusion av mer ljus och utrymme att flytta runt i rummet. För en dyrare installation, kan du ha en vägg lampett installerad. Även om detta är en extra kostnad, kommer det att lägga ljus i ett mycket större område än de flesta vanliga lampor. Detta är bäst för ett formellt rum eller ens ett gästsovrum. En idé du kanske vill överväga är att använda glödlampor, som kan vara helt annorlunda än den normala glödlampor. Om du vill ha utseendet på ljus som kommer från överallt, kanske du vill prova en lysrör, som är mycket ljus och tenderar att vara svårt att märka. En bra sak om lysrör är att du kan välja den färg du vill, snarare än att bara välja en gul eller en vit. Du kan också köpa färgade för specifika rum för att lägga till en mer personlig touch till rummet.

Du kan också hitta olika typer av lampor, inklusive vägglampor, lampetter och accentlampor, i armaturer. Allt du behöver göra är att välja vad du tror kommer att passa i rummet och sedan ha dem professionellt installerade för att säkerställa att de är rätt passform.

Naturligtvis är en av de bästa sakerna du kan göra för ditt hem dekoration att införliva några bra idéer och använda dekorativa hem tillbehör, såsom belysning och duschdraperier. På så sätt kommer du att ha ett vackert rum som speglar din personlighet och din stil.

Besök denna sida langhem.se om hantverkstjänster för vidare information.

Installera elbelysning