Bikram yoga har blivit en populär typ av yoga som kan göras i studio samt ute på stranden. Detta är en extremt intensiv form av yoga som kräver extrem disciplin och en hel del disciplin. Men så fort du börjar öva, inser du hur roligt det är.

Bikram yoga fokuserar på en serie övningar som är avsedda att stärka musklerna, och så de liknar traditionella former av yoga på många sätt. De inkluderar poser såsom upa och mudra (finger-till-näsa), samt vissa metoder såsom andningstekniker, meditation, och manipulation av musklerna. Eftersom Bikram yoga använder en hel del mycket intensiva rörelser, rekommenderas det att öva teknikerna långsamt. Poserna måste praktiseras så långsamt som möjligt eftersom de är lite svårare att göra.

De flesta som deltar i Bikram yoga är kvinnor, men det finns män som också deltar i praktiken. I själva verket var träningen en gång ganska populär bland alla manliga befolkningen, men på grund av intensiteten i träningen, fler kvinnor deltar. Bikram yoga är också populär bland idrottare, som tycker att det hjälper dem att koppla av efter en hård dags träning. Idrottare använder Bikram för att lindra deras stressnivåer och att vara mer fokuserad. Så många professionella idrottare har börjat delta i Bikram yoga. Yoga är ofta förväxlas med Bikram på grund av likheten i namn. Bikram kanske inte är lika intensiv som traditionell yoga, men det är fortfarande mycket viktigt eftersom det fokuserar på många av samma element som traditionell yoga. Det betonar god hållning, flexibilitet, balans, mental fokus, kroppskännedom, och meditation.

Helkroppsträning

De flesta människor njuta av en helkroppsupplevelse när de gör yoga. När man tränar hela kroppen blir det en helt annan upplevelse. Även i Bikram yoga, studenten kan fokusera sin uppmärksamhet på hela kroppen, snarare än bara en del av det. Yoga är en mycket flexibel sport, särskilt i naturen av Bikram yoga. Om du aldrig har provat denna typ av yoga innan, kan du känna dig lite osäker i början, men det är mycket lätt att börja. Man kan välja att träna med en partner eller själv.

Bikram yoga möjliggör också en hel del. Det sägs att varje elev har någon typ av inre frid och avkoppling när de är helt nedsänkt i Bikram. Det sägs att yoga lär eleven att vara medveten om sina tankar och även deras andedräkt. Det är en fantastisk praxis som hjälper till att slappna av sinnet, samt bidra till att minska stress och ångest.

Om du är intresserad av att prova Bikram yoga, måste du gå till en studio som erbjuder klasser, eftersom det inte erbjuds överallt. Men om du kan hitta en studio som erbjuder Bikram klasser ute på stranden, kommer du att ha en bra tid att göra din yoga medan du njuter av de vackra solnedgångar och vågor.

Besök denna sida angelicashop.se om hälsa för vidare information.

Bikram yoga – träning i fyrtio graders temperatur